HOME ABOUT TUTORIAL FREEBIES OTHERS

KOLEJ MATRIKULASI LABUAN ~ sesi 2015/2016 ~ 2



malam ni rajin pula tangan ni mau menaip .. tapi kekurangan idea .. :face54: , 
okeyh ! sambungan dari part 1 punya ..

course yang ditawarkan kat sana ada 4 which is ;
  1. PERAKAUNAN
  2. SAINS MODUL 1 (BP) - chemistry, biology, physics
  3. SAINS MODUL 2 (CP) - chemistry, physics, computer science
  4. SAINS MODUL 3 (BC) - chemistry, biology, computer science
and i'm BC student's  :1: (jiwa kau keras fizik :3:, jiwa natrah lembut .. tu yang tak sebati .. so, kebiasaanya yang lembut-lembut ni masuk bio ...) :10:LOL ! tiada kena mengena dengan yang hidup mahupun mati .. 

untuk student sains, ada subjek lain jugak , math .. english .. pendidikan islam/moral .. koko .. kemahiran dinamika . kalau perakaunan aku ndak tau  :11:

cara pembelajaran sana memang tersangat pantas, ada satu bab yang dihabiskan dalam masa 1 jam sjak . . paling lama mcm 12 jam jak ka, begitula .. nanti natrah cek balik .. huu
usually class start jam 7.30 until 4.30 .. but depends ngan jadual kelas jugak .. ada yang jam 9 mula habis jam 2.30 .. then rehat ada  2 jam . 

Cara pembelajaran dibahagi 3 lagi which is ;
  1. TUTORIAL - macam kelas biasa
  2. PRAKTIKUM - kerja amali dalam lab (eksperimen) biasa dalam tu ada 2 tutorial(kelas)
  3. KULIAH - 10 tutorial di gabung dlm 1 dewan kuliah besar

setiap tutorial kena lantik leader dan pembantu .. untuk urusan nota lecture dan lain-lain . pastikan pilih yang betul-betul bertanggungjawab. kalau tak, tutorial anda akan ketinggalan setapak atau bertapak-tapak dari tutorial yang lain .. melainkan anda yang mengambil tanggungjawab tersebut. (berdasarkan kisah sebenar roommate) .  KAU COOL SYAK !! :face24: 





.......................................... hilang idea :face71: kbhaii !








No comments:

Post a Comment