HOME ABOUT TUTORIAL FREEBIES OTHERS

Segmen Sampul Duit Raya Seindahcerita

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 


Segmen Sampul Duit Raya  Seindahcerita | Alhamdulillah, tahun nie sampul duit raya DIY yang nieyl jual mendapat sambutan yang menggalakkan.. hari ini dengan berbesar hati dan rendah dirinya nieyl nak buat 1 segmen untuk semua follower blog seindahcerita. Suka tak? Nieyl menjadi 2 pemenang sampul duit raya..dengan menggunakan khidmat En.Random.org





Syarat-syaratnya..


1. Follow Blog Seindahcerita
2. Follow Instagram Nieylanadia
3.Like Fanpage Seindahcerita
4. Buat Entry bertajuk Segmen Sampul Duit Raya Seindahcerita
5.Letak banner dan link ke entry ini
6.Jangan lupa tinggalkan URL entry dalam entry ini okey!

Atau korang boleh terus copy code di bawah dan paste di html entry korang :)






GOOD LUCK !!






Raya Giveaway : Jualan Raya Meletop 2016

Dalam bulan Ramadhan, bulan yang penuh dengan keberkatan ini, online shopping Malaysia yang dipercayai dan paling femes abad ini,  iaitu www.nile.com.my nak bagi korang duit raya tau ! Diorang ada buat satu giveaway untuk para blogger join dan hadiahnya wang tunai sehingga RM1000 !


click banner for details
Kalau ada rezeki, barangan yang teringin sangat natrah miliki di nile.com.my ini adalah ;


Product: Women's Small Square Shoulder Bag
JLM2016 Sales price: RM7.90
Date: 22/06/2016
Time Start:2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 300 units only




ProductKorean Style Long Blouse
JLM2016 Sales price: RM14.90
Date: 23/06/2016
Time Start:2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 400 units only


Product: Waterproof Backpack
JLM2016 Sales price: RM22.90
Date: 27/06/2016
Time Start:4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 100 units only



Product: Korean Style Chain Shoulder Bag
JLM2016 Sales price: RM13.90
Date: 30/06/2016
Time Start:2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 300 units only


Product: Traveler Backpack 
JLM2016 Sales price: RM19.90
Date: 30/06/2016
Time Start:3.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 300 units only


memang rambang mata tengok barang-barang kat nile.com.my . .  .. 




Giveaway Sejuk Sedap Ramadhan 2016

Hye hye salam perkenalan . 
Kami adik beradik Ema & Lisa ingin mengucapkan SALAM SAYANG salam Ramadhan . Blog VetoVirago sudah pun 1 tahun 4 bulan & ini merupakan first giveaway kami , dengan harapan agar semua bloggerian senyum selalu dan happy-happy ajerrr ...


KLIK GAMBAR UNTUK JOIN GIVEAWAY



Hadiah yang ditawarkan untuk
Giveaway Sejuk Sedap Ramadhan 2016
ini adalah :- jengg , jengg , jenggg !!!



Untuk SEORANG yg bertuah sahaja ...
(pemenang dipilih oleh adik kembar kami berusia 9 tahun) :
  • 1 x T-shirt Exclusive Sabun Sejuk Sedap berharga RM 58

... dan +10 hadiah menarik yg lain , iaitu :
  • 2 x Sabun Sejuk Sedap berharga RM 35 
  • 2 x Sampul Duit Raya Sabun Sejuk Sedap
  • 2 x Tapak iklan di Top Sponsor Blog selama sebulan
  • 2 x Duit Raya RM 5 / boleh tukar ke topup
  • 2 x Beg Tote Bercorak - tinggi 44cm x lebar 37cm
(boleh pilih design kegemaran)



Terima kasih sudi join
Giveaway Sejuk Sedap Ramadhan 2016
Moga anda bertuah & berjaya


Tarikh Mula :15.06.16 (Rabu)
Tamat : 30.06.16 11.59 malam (Khamis)
Keputusan pada : 02.07.16 (Sabtu)



Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA


Assalamualaikum semua. Dengan ini PapaG lancarkan satu segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA. Siapa nak angkat tangan. Untuk pengatahuan semua baru-baru ini Papaglamz telah melancakan Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz (klik disini).  Pelancaran Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz ni akan dapat membantu anda dalam membuat pemilihan shawl yang cantik, glamour, exclusive dan menarik untuk anda gayakan. Lebih-lebih lagi nak raya ni kan?







Korang nak cuba Shawl Exclusive By Papaglamz secara PERCUMA? Mudah je. Jom join segmen yang PapaG buat ni. Klik kat banner di atas tu yer.



Warna-warna pilihan koleksi terbaru shawl exclusive by Papaglamz

Baiklah, terlebih dahulu PapaG cerita sedikit tentang konsep shawl yang terbaru dari Papaglamz ni dulu yer. Sebenarnya koleksi kali ini menampilkan shawl yang mempunyai potongan asas segi empat tepat. Ukuran panjang dan lebar lebih kurang 190cm X 80cm. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 


Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Glitter. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang nampak lebih Glamour dan anggun pada si pemakai serta MUDAH BERALUN yang penting TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu, untuk koleksi kali ini PapaG tampilkan KHAS satu shawl yang warnanya LIMITED. Sebab hanya SATU warna sahaja shawl yang diperbuat dengan menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Bagi mereka yang dah mencuba koleksi shawl PapaG yang lepas tentu tahu bagaimana CANTIK dan SELESAnya memakai shawl PapaG yang menggunakan kain jenis ni kan? Jadi buat mereka yang merindui shawl PapaG dibuat dari kain jenis ini korang boleh grab dalam koleksi terbaru ni. Tapi SATU WARNA je la iaitu Musted Yellow.


Terdapat 7 warna berbeza yang korang boleh lihat seperti gambar yang PapaG tunjukkan di bawah ni.


wide-shawl-exclusive














Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari kami, jadi kami menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.


1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 


CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!



Wassap : 0196141393


Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.



Ig : exclusive_by_papaglamz

FB : Papaglamz

Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz





Madinah and Vietnam Souvenirs Giveaway by Nafas Baru





Insya Allah, tidak ada ruginya anda menyertai giveaway ini. Anda hanya perlu mengikuti syarat-syarat mudah di bawah.

1. Follow blog ini.
2. Subscribe YouTube channel : Nims Productions
3. Buat satu entry bertajuk “Madinah and Vietnam Souvenirs Giveaway by Nafas Baru”. Copy banner di atas dan link ke entry ini.
4. Tinggalkan link entry anda di bawah post ini. Kalau tak keberatan sila nyatakan anda follower ke berapa dan subscriber ke berapa di YouTube supaya senang untuk disemak. (bagi follower dan subscriber baru)

Itu sahaja. Mudah kan syaratnya? Pemenang akan dipilih secara random. Giveaway ini akan tamat pada 28 Jun 2016 jam 11.59 malam.



Pengalaman yang mengerikan

WARNING ! YANG LEMAH SEMANGAT JANGAN BACA, TAPI KALAU MAU BACA JUGAK .. TERIMA KASIH 

kalau baca tajuk ~ ~ ~ , ngeri memang ngeri .. seram , takut , sedih , syukur .. semua perasaan tu semua bercampur baur .. apa tidak nya sebelum kejadian tu berlaku, ada dah tanda-tanda(ntah betul ka penggunaan ayat tuh)  tapi natrah buat tak endah dah ,, okeyyyhh ! straight to the point la arr .. 

begini ceritanya .. 13/06/2016 , pukul berapa tu tak ingat .

pagi tu ibu suru pegi klinik minta ambilkan ubat dia sebab 2 hari dah lewat ambil (takut kena marah ngan  pharmacist tu la suru org ambilkan ~)

Dialog #1
ibu : berani kau nat bekerita ambik ubat ibu d klinik ?
nat : ndak berani ~ keluar simpang tu banyak kereta sama lori besar ..
ibu : tu ~ ajak la c m***a(kazen) ... dia kan pandai, ambek lesen sudah tu ..
nat : (pandang m***a) pandai ka kau naik bukit? manual, berani ? pernah ?
m***a : pernah ~~ berani, pandai .

masa tu memang lain dah , berat ja perasaan mau naik kereta time tu , tapi ntah kenapa ringan jugak akhirnya .. takut tu memang dah ada. tambah-tambah lagi dia drive kereta tu hidup mati hidup mati .. berenti kat simpang, mati .. keluar simpang, mati . saat mendebarkan bila naik bukit  .. gila memang mcm mau menangis dah , tapi masih stedy jak .. sebab belum mau mati pun ..
dah naik bukit , kereta mati teturun balik .. naik lagi balik , teturun lagi .. ikutkan hati nak ja keluar dari kereta tu ..  tapi tengok rupa c kazen ni mcm yakin ja .. tu ikut ja , blogger-emoticon.blogspot.com .. then , dah berjaya naik untuk keluar simpang ... tengok kiri kanan ~ mak aii besar-besar lori limpas sini ni, kalau temati kat tengah jalan lagi memang nahas dah ni .. so, kazen dah ready nak keluar simpang andddddd apa yang natrah jangkakan memang terjadi blogger-emoticon.blogspot.com .. kereta tu mati kat tengah jalan .. tapi nasib time tu kami dua tak cemas sangat, masi cool n stedy lagi bah(padahal dlm hati ~!@#$%^&*+_*&^%$#@!~,allah ja tahu mcm mna perasaan kami time tu) then kazen nak start balik tu kereta , kereta tu begerak ke depan n masa tuh !! lori besar dari sebelah kiri lajuuuuuuuuuuu dan kami di depan tak bole buat apa-apa, beserah ja masa tu .. masa kazen nak start balik tu kereta .. natrah sempat tarik handbrake dan terus tekan button emergency tu .. kalau tak , memang dah -------------------------------------------- ..
lorong sebelah kanan dah penuh dengan kereta bebaris panjang , sebab kami sekat laluan(minta maaf sebab mengganggu perjalanan anda) ..

natrah duduk kat seat depan tu .. sebela kiri kan , then lori tu datang dari sebela kiri .. kalau langgar, memang natrah yang teruk tu.. masa lori tu dah dekat, dengan hon yg kuat tu(xda guna pun lori tu hon skuat mampu, sbb klau dlm keadaan mcm tu mmg x boleh buat apa dah) ~~ natrah senyum ja .. dlm hati memang istighfar dah banyak-banyak .. kalau ni dah masanya natrah memang tak sempat buat apa-apa .. natrah tengok ja tu lori , kazen kat sebela, tak tau dia buat apa dah .. sebab time tu rasa lain dari yg lain dah .. tak tau mau buat apa dah .. badan tak mampu nak begerak just tengok ja tu lori makin dekat .. pedahal dalam fikiran sebelum ni kalau benda tu jadi kat natrah, natrah buka pintu, lari tinggalkan kereta tu kat situ .. tapi apakan daya .. memang takda daya dah time tu.

dah makin dekat .. dekatt ,, alhamdulillah selamat tanpa sebarang kecelakaan fizikal .. mental tu ada sikit la blogger-emoticon.blogspot.com.. apa tak nya , kalau silap memang nahas suda kami hari tu .. tapi alhamdulillah allah swt masih panjangkan umur kami berdua .. syukur alhamdulillah .. lori tu limpas depan kereta dengan selamat dan kami pun selamat .. jarak lori ngn kereta kami tu tak jauh beza pun .. masa lori tu limpas depan , natrah nampak tayar lori tu .. badan dia tak nampak sebab tinggi basar kan .. mungkin penumpang kereta yang lihat kami tu pun rasa debar dan cemasnya di situasi masa tu ..

lepas kejadian tu .. trauma tak tau pula trauma .. tapi rasa lain la bila nampak lori besar limpas n kalau dengar bunyi hon lori .. n rasa takut dah nak bawa kereta keluar simpang bebukit tu  blogger-emoticon.blogspot.com ..  memang serram .. ngerii .. nda bole dilupa ..

sudah balik dari ambil ubat .. family tegur

Dialog #2
family : syukur .. selamat juga kamu balik ya .. pandai juga kamu bawa kereta
kami : yaa tu laa(sambil senyum-senyum ja)

padahall .. ~~ hampir kami nda tepulangg blogger-emoticon.blogspot.com blogger-emoticon.blogspot.com .. apa-apa pun , pengalaman mematangkan kita .. lepas ni kalau nda pandai , memang cakap "nda pandai" terus .. nda mau suda "pandaila~~sikit-sikit~~" kalau nda , ada ja masalah tuh .. kalau ndada masalah rezeki mu la tuh ..

jadi rojak suda bahasa yg natrah gunakn ni .. nda dpt d kawal .. btw terima kasi sebab sudi membaca coretan natrah kali ni .. just mau sharing-sharing ja , lagipun ni ja idea mau ditulis .. apa-apa pun belum terlambat lagi untuk natrah ucapkn SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN .. SELAMAT BERPUASA .. BERHATI-HATI DI JALAN RAYA (tau la kan rushing mau p bazar beli makanan untuk sungkai blogger-emoticon.blogspot.com) hahahohohihihuhuhehe .. k la baii .. thanks for reading again  





GIVEAWAY BY SYAZWANI MAZLAN 2016











Pemenang bertuah akan menerima tudung/selendang beserta mask sheet setiap seorang!! Jadi.... tunggu apa lagi, jom baca syarat-syarat penyertaan. Mudah je...


  • Buat satu entri bertajuk  GIVEAWAY BY SYAZWANI MAZLAN 2016 (letak gambar di atas tu beserta syarat-syarat penyertaan.
  • Follow Blog Wani
  • Like Page Wani
  • Selesai buat entri, komen entri ini dan beri link entri tersebut
  • Terbuka untuk Bloggers seluruh Malaysia
  • Tarikh Tutup Penyertaan 13 Julai 2016

Giveaway akan terbatal jika penyertaan kurang daripada 30 orang.