HOME ABOUT TUTORIAL FREEBIES OTHERS

KOLEJ MATRIKULASI LABUAN ~ sesi 2015/2016 ~ 2



malam ni rajin pula tangan ni mau menaip .. tapi kekurangan idea .. :face54: , 
okeyh ! sambungan dari part 1 punya ..

course yang ditawarkan kat sana ada 4 which is ;
  1. PERAKAUNAN
  2. SAINS MODUL 1 (BP) - chemistry, biology, physics
  3. SAINS MODUL 2 (CP) - chemistry, physics, computer science
  4. SAINS MODUL 3 (BC) - chemistry, biology, computer science
and i'm BC student's  :1: (jiwa kau keras fizik :3:, jiwa natrah lembut .. tu yang tak sebati .. so, kebiasaanya yang lembut-lembut ni masuk bio ...) :10:LOL ! tiada kena mengena dengan yang hidup mahupun mati .. 

untuk student sains, ada subjek lain jugak , math .. english .. pendidikan islam/moral .. koko .. kemahiran dinamika . kalau perakaunan aku ndak tau  :11:

cara pembelajaran sana memang tersangat pantas, ada satu bab yang dihabiskan dalam masa 1 jam sjak . . paling lama mcm 12 jam jak ka, begitula .. nanti natrah cek balik .. huu
usually class start jam 7.30 until 4.30 .. but depends ngan jadual kelas jugak .. ada yang jam 9 mula habis jam 2.30 .. then rehat ada  2 jam . 

Cara pembelajaran dibahagi 3 lagi which is ;
  1. TUTORIAL - macam kelas biasa
  2. PRAKTIKUM - kerja amali dalam lab (eksperimen) biasa dalam tu ada 2 tutorial(kelas)
  3. KULIAH - 10 tutorial di gabung dlm 1 dewan kuliah besar

setiap tutorial kena lantik leader dan pembantu .. untuk urusan nota lecture dan lain-lain . pastikan pilih yang betul-betul bertanggungjawab. kalau tak, tutorial anda akan ketinggalan setapak atau bertapak-tapak dari tutorial yang lain .. melainkan anda yang mengambil tanggungjawab tersebut. (berdasarkan kisah sebenar roommate) .  KAU COOL SYAK !! :face24: 





.......................................... hilang idea :face71: kbhaii !








KOLEJ MATRIKULASI LABUAN ~ sesi 2015/2016 ~ 1




sebelum tu tahniah diucapkan kepada adik-adik yang dapat meneruskan pengajian. Ada rezeki tu belajar la baik-baik ya.. Inshaallah kejayaan milik kita  :face15: .. 
post kali ni natrah nak share pasal KML ~ for those yang ditawarkan masuk KML tahniah sekali lagi .. wuu mesti excited kan ? *(la sangat..) :face71: sebelum natrah menyambung kat sana , sibuk ni mencari maklumat tentang KML . . tapi tak banyak dapat info . So, terpaksala mengigihkan dan menebalkan muka untuk mencari senior-senior di facebook. Ada yang balas dan ada juga yang "last seen" sak :face5: .. huuu, jadi tempat meluah pula yaa ..

okey la, straight to the point la .. di bawah ni ada sedikit perkongsian sepanjang natrah menjadi student kolej matrikulasi labuan , HARAP dapat membantu :1:...


- Dokumen dan borang penting yang perlu di bawa :
  • Salinan slip pembayaran yuran pendaftaran BSN
  • Salinan buku akaun bank (muka surat yg tercatat NO. AKAUN SAHAJA)
  • Surat tawaran
  • Borang maklumat pelajar & dokumen perjanjian (dicetak melalui internet)
  • Setem hasil (2 keping)
  • Gambar pasport 

- Pakaian ke kuliah (formal)
  *LELAKI 
  • Kemeja
  • Tali leher
  • Seluar (slack)
  • Tali pinggang
  • Kasut kulit (hitam/dark)
  • Kad matrik
  • Baju melayu lengkap (jumaat)
  *PEREMPUAN
  • Baju kurung
  • Menutup aurat
  • Kemeja berkolar & skirt panjang (non muslim)
  • Kasut kulit (hitam/dark)
  • Bertudung (muslim)
  • Kad matrik

- Keperluan untuk belajar
  • Foolscap paper
  • A4 paper
  • Fail-fail 
  • Buku rujukan
  • Alat tulis

- Keperluan peribadi
  • Pakaian kuliah (min. 5 pasang)
  • Pakaian untuk riadah/di bilik
  • Pakaian sembahyang (muslim)
  • Selimut
  • Sarung bantal & Cadar
  • Bantal lebih (dibekalkan 1 bantal)
  • Kasut kulit
  • Kasut sukan
  • Alatan mandi



setakat ni itu saja yang diingat :face4: . inshaallah kalau ada perkongsian lagi , next entry pulak .. k babhai ! SELAMAT MAJU JAYA ! KAU COOL SYAK :face24: