HOME ABOUT TUTORIAL FREEBIES OTHERS

Pengalaman yang mengerikan

WARNING ! YANG LEMAH SEMANGAT JANGAN BACA, TAPI KALAU MAU BACA JUGAK .. TERIMA KASIH 

kalau baca tajuk ~ ~ ~ , ngeri memang ngeri .. seram , takut , sedih , syukur .. semua perasaan tu semua bercampur baur .. apa tidak nya sebelum kejadian tu berlaku, ada dah tanda-tanda(ntah betul ka penggunaan ayat tuh)  tapi natrah buat tak endah dah ,, okeyyyhh ! straight to the point la arr .. 

begini ceritanya .. 13/06/2016 , pukul berapa tu tak ingat .

pagi tu ibu suru pegi klinik minta ambilkan ubat dia sebab 2 hari dah lewat ambil (takut kena marah ngan  pharmacist tu la suru org ambilkan ~)

Dialog #1
ibu : berani kau nat bekerita ambik ubat ibu d klinik ?
nat : ndak berani ~ keluar simpang tu banyak kereta sama lori besar ..
ibu : tu ~ ajak la c m***a(kazen) ... dia kan pandai, ambek lesen sudah tu ..
nat : (pandang m***a) pandai ka kau naik bukit? manual, berani ? pernah ?
m***a : pernah ~~ berani, pandai .

masa tu memang lain dah , berat ja perasaan mau naik kereta time tu , tapi ntah kenapa ringan jugak akhirnya .. takut tu memang dah ada. tambah-tambah lagi dia drive kereta tu hidup mati hidup mati .. berenti kat simpang, mati .. keluar simpang, mati . saat mendebarkan bila naik bukit  .. gila memang mcm mau menangis dah , tapi masih stedy jak .. sebab belum mau mati pun ..
dah naik bukit , kereta mati teturun balik .. naik lagi balik , teturun lagi .. ikutkan hati nak ja keluar dari kereta tu ..  tapi tengok rupa c kazen ni mcm yakin ja .. tu ikut ja , blogger-emoticon.blogspot.com .. then , dah berjaya naik untuk keluar simpang ... tengok kiri kanan ~ mak aii besar-besar lori limpas sini ni, kalau temati kat tengah jalan lagi memang nahas dah ni .. so, kazen dah ready nak keluar simpang andddddd apa yang natrah jangkakan memang terjadi blogger-emoticon.blogspot.com .. kereta tu mati kat tengah jalan .. tapi nasib time tu kami dua tak cemas sangat, masi cool n stedy lagi bah(padahal dlm hati ~!@#$%^&*+_*&^%$#@!~,allah ja tahu mcm mna perasaan kami time tu) then kazen nak start balik tu kereta , kereta tu begerak ke depan n masa tuh !! lori besar dari sebelah kiri lajuuuuuuuuuuu dan kami di depan tak bole buat apa-apa, beserah ja masa tu .. masa kazen nak start balik tu kereta .. natrah sempat tarik handbrake dan terus tekan button emergency tu .. kalau tak , memang dah -------------------------------------------- ..
lorong sebelah kanan dah penuh dengan kereta bebaris panjang , sebab kami sekat laluan(minta maaf sebab mengganggu perjalanan anda) ..

natrah duduk kat seat depan tu .. sebela kiri kan , then lori tu datang dari sebela kiri .. kalau langgar, memang natrah yang teruk tu.. masa lori tu dah dekat, dengan hon yg kuat tu(xda guna pun lori tu hon skuat mampu, sbb klau dlm keadaan mcm tu mmg x boleh buat apa dah) ~~ natrah senyum ja .. dlm hati memang istighfar dah banyak-banyak .. kalau ni dah masanya natrah memang tak sempat buat apa-apa .. natrah tengok ja tu lori , kazen kat sebela, tak tau dia buat apa dah .. sebab time tu rasa lain dari yg lain dah .. tak tau mau buat apa dah .. badan tak mampu nak begerak just tengok ja tu lori makin dekat .. pedahal dalam fikiran sebelum ni kalau benda tu jadi kat natrah, natrah buka pintu, lari tinggalkan kereta tu kat situ .. tapi apakan daya .. memang takda daya dah time tu.

dah makin dekat .. dekatt ,, alhamdulillah selamat tanpa sebarang kecelakaan fizikal .. mental tu ada sikit la blogger-emoticon.blogspot.com.. apa tak nya , kalau silap memang nahas suda kami hari tu .. tapi alhamdulillah allah swt masih panjangkan umur kami berdua .. syukur alhamdulillah .. lori tu limpas depan kereta dengan selamat dan kami pun selamat .. jarak lori ngn kereta kami tu tak jauh beza pun .. masa lori tu limpas depan , natrah nampak tayar lori tu .. badan dia tak nampak sebab tinggi basar kan .. mungkin penumpang kereta yang lihat kami tu pun rasa debar dan cemasnya di situasi masa tu ..

lepas kejadian tu .. trauma tak tau pula trauma .. tapi rasa lain la bila nampak lori besar limpas n kalau dengar bunyi hon lori .. n rasa takut dah nak bawa kereta keluar simpang bebukit tu  blogger-emoticon.blogspot.com ..  memang serram .. ngerii .. nda bole dilupa ..

sudah balik dari ambil ubat .. family tegur

Dialog #2
family : syukur .. selamat juga kamu balik ya .. pandai juga kamu bawa kereta
kami : yaa tu laa(sambil senyum-senyum ja)

padahall .. ~~ hampir kami nda tepulangg blogger-emoticon.blogspot.com blogger-emoticon.blogspot.com .. apa-apa pun , pengalaman mematangkan kita .. lepas ni kalau nda pandai , memang cakap "nda pandai" terus .. nda mau suda "pandaila~~sikit-sikit~~" kalau nda , ada ja masalah tuh .. kalau ndada masalah rezeki mu la tuh ..

jadi rojak suda bahasa yg natrah gunakn ni .. nda dpt d kawal .. btw terima kasi sebab sudi membaca coretan natrah kali ni .. just mau sharing-sharing ja , lagipun ni ja idea mau ditulis .. apa-apa pun belum terlambat lagi untuk natrah ucapkn SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN .. SELAMAT BERPUASA .. BERHATI-HATI DI JALAN RAYA (tau la kan rushing mau p bazar beli makanan untuk sungkai blogger-emoticon.blogspot.com) hahahohohihihuhuhehe .. k la baii .. thanks for reading again  





2 comments:

  1. hehe..lepas nie kene training balik la..bhye oooo mati tgh jalan..lg2 bukit..kenderaan blkg x nmpk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaa tu la, tak tefikir pula nak tengok kreta kat blakang .. cemas sangt dah .. tpi tu la, prempuan dgn manualnya bhaya jadinya :-D ...

      Delete