HOME ABOUT TUTORIAL FREEBIES OTHERS

Im Comingg ! | Kolej Matrikulasi Labuan




zhupp zhapp zhupp zhapp .. hari pun terus berlalu .. tak terasa pun hari untuk berpisah dgn family dah semakin hampir ..  24/5 KML here I come ! bermula lah hidup yang penuh cabaran .. cehh, acctually ni first time natrah tinggal asrama lama-lama .. sebelum ni pernah juga tinggal asrama sekolah tapi sekejap ja .. tu pun masa amek PMR, takut lambat kan .. pastu nanti roommate bukan pilih sendiri, random .. sebab sekarang dah pakai sistem online .. so, mau tak mau kena la juga .. hee ..

cerita pasal daftar online ni, meh sikit natrah nak share .. kalau nak roommate dengan kawan, p daftar online sama-sama .. sebab natrah ngn kawan-kawan  hari tu dah try .. hehe, first ingat tu hari kalau daftar sama-sama hope kami 4 orang tu dpt 1 bilik .. tapi 2 orang ja yg dapat, means 2 org tu 1 bilik and 2 org tu lagi 1 bilik . sebab dari sumber blog kakak abang lepasan matrik dorang bagitau roommate tu usually 2 sabahan and 2 sarawakian .. but at least ada kawan la kan .. hehehe ..

k back to our topic .. hari tu kami pakai empat PC, jadi nanti bila da isi semua baru klik sama-sama heee(*good idea, bukan ?)  .. nasib la hari tu abg tu baik hati .. bagi kami guna PC tu free ja sebab mau isi borang ja kan .. bukan main game pun ... jadi bila semua dah isi lengkap sama-sama .. dengan kiraan 1..2..3.. klik dengan serentaknya .. haha, tiba-tiba line internet buat hal .. semua ralat, aduhh huru haranya bukan main .. loading punya loading result natrah punya yang first keluar then peqa, gg and last daya .. time tu bila dah tau peqa punya bilik lain blok, confirm gg and daya lain juga kan .. tapi bila gg punya result dah keluar, yeahhh ,  dapat 1 bilik dgn dia .. peqa pula 1 bilik ngn daya . 

first tu expect 1 bilik ngn daya, sebab dia garang-garang but easy to talk la .. haha, sebab natrah ni kuat main selagi tak ditegur selagi tu tak berenti .. tapi besyukur juga dpt sebilik ngn gg, selain dari kawan ... bila dcampur darab tolak bahagi punca apa semua, dia ni family sendiri sebenarnya and pangkat makcik . . and good news dia 1 kepala ngn natrah .. haha .. sokey la dapat juga sebilik ngn orang yg kita rapat .. huuu 



harap nanti roommate yg 2 orang lagi tu sekepala macam kami ... pendiam tak pa, asal jangan sombong kan .. ta baik sombong2 ni, nantii takda kawan .. hee, chill okeyy .. maybe ni last entry sebelum natrah sambung p KML .. sebab ibu dah bagi warning lepas ni stop dulu blogging chatting or anything la apa semua .. fokus sama study duluu .. gonna miss blogwalking, lawat blog2 comel and others .. bye bye .. doakan yang baik-baik saja ... 







8 comments:

  1. Punya jeles tida dpt satu bilik sama kamu2. Ahhhh.Sedih Baaa hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, nasib kami ja yg baik masa tu .. nda paya sedih2 .. still bole jumpa lagi ba .. kol2 seja kalau rindu .. haha

      Delete
  2. Bestnya... selamat kembali belajar diq ^^

    yg penting pasang niat belajar dari awal.. moga dipermudahkan urusan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaa kaq, terima kasi ^_^ .. amin inshaallah .. hope tiada masalah di sana ..

      Delete
  3. good luck dear . kita sama2 matrik :)

    ReplyDelete
  4. terima kasih :) good luck utk solehah jga ..

    ReplyDelete
  5. wa ni mmg untung haha. actually roomate ni mmg kena pilih random n x semestinya ada sabah n sarawak. but kalau muslim n non, yes. rezeki adik la hehe. btw im ex kmlian :)

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete